Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- - - ID : Naar een identitaire stroming in Nederland ! - - -

vrijdag, augustus 25, 2006

Europa centrum voor Islamitisch streven en macht ! op NOVOPRESS, augustus 2006.

(Novopress) - Europa is het middelpunt voor rekrutering en uitbreiding voor verscheidene bundelingen van Islamitische groepen en activiteiten geworden, van het Moslim-Broederschap (Muslim Brotherhood) tot de Salafisten die in Irak vechten en voor Afghanistan aanwerven. Er heerst de nodige spanning tussen en onder deze groepen, maar wat deze groepen gemeenschappelijk hebben is een duidelijke visie van wat zij willen doen en waarom. Dat blijkt uit het hele onderzoek rondom de geplande aanslagen in Engeland.

Misschien de interessantste handeling, en één met grote implicaties op lange termijn, zijn de (grotendeels succesvolle) inspanningen door deze groepen om grote hoeveelheden onroerend goed te kopen, grondgebied dat effectief "Moslim" land wordt zodra het in de handen van groepen Islamieten is. Sommige groepen ondertekenen overeenkomsten om te waarborgen dat zij slechts het land aan andere Moslims zullen verkopen.

Het Moslim-Broederschap, in het bijzonder, is actief in investeringen in instellingen en ondernemingen in heel Europa, hetgeen de grondslag legt voor het toekomstige netwerk dat snel en met grote flexibiliteit zal moeten kunnen reageren in het geval van een actie of optreden op of tegen de financiële structuur van de groep.

De recent ontwikkelde structuren worden grotendeels ontworpen om verschillende groepen binnen het internationale Broederschap toe te staan financieel zelfverzorgend te worden, misschien in afwachting van de toekomstige activiteiten van de wetshandhaving tegen Ikwan. Het zal hen ook helpen te verzekeren dat hun aanwezigheid permanent zal blijven, gezien de bezittingen die zich uitbreiden. De groei naar de vorming van een (Islamitische) staat binnen een (Europese) staat is daarmee een onvermijdelijk feit.

Het grootste deel van het geld voor Ikwan en andere groepen komt uit de gebruikelijke bronnen, Saoedi-Arabië, en groeiende, Koeweit. De belangrijkste financiële huizen van het Golf-gebied kanaliseren tientallen miljoenen dollars richting de instellingen en de bedrijven van het Broederschap als onderdeel van hun wettige economische activiteiten.

De aankoop van bezit en goederen is een strategie die Ikwan in de Verenigde Staten heeft herhaalt, waar de aan de broederschap gelieerde groepen onlangs voor tientallen miljoenen dollars aan onroerende goederen hebben opgekocht, vaak met buitenlandse bedrijven die als buffer optraden en allerlei holdings creërden die het geld door veelvoudige lagen filtreerden zodat het bijna onmogelijk te traceren blijkt te zijn.

Dit onderstreept slechts het feit dat deze groepen, ondanks de behoorlijke meningsverschillen onderling, een lange termijnplanning hebben van infiltratie en activiteiten in de, nog, niet door Moslims gedomineerde Westerse wereld. Deze groepen hebben strategieën lopend van 10 jaar tot 50 jaar.

Als reactie, blijven de regeringen van Europa en de Verenigde Staten deze groepen toestaan te groeien en blijven zij de "gematigde" elementen zoeken die als tegenhanger van de "radicale" elementen kunnen worden omhelst en geknuffeld.

Wij hebben geen plan. Zij wel. De geschiedenis toont aan dat die wie plannen hebben, vooruit durven te kijken en een coherente strategie hebben, gewoonlijk winnen. Wij winnen niet !